HITECSA climatitza les instal·lacions de la companyia
minera Sierra Gorda a Xile

 

Hitecsa Cool Air ha estat l'empresa encarregada de climatitzar les instal·lacions de la companyia minera Sierra Gorda a Xile, a la regió de Antofagasta, de tracció de molibdè, coure, or i plata.

Els sistemes de climatització triats han estat dues Roof Top sèrie KUBIC, model RMXCA-3002.2, cadascun en una sala elèctrica, i tres equips autònoms partits DXCZ+FTBZ-501, per a una tercera sala. En aquestes sala elèctriques es troben els components per a l'operació de molins, VDFs i corretges de transportació de mineral.

Les unitats autònomes de tipus Roof Top sèrie KUBIC són equips d'alta eficiència i disseny modular extracompacte, especialment indicats per instal·lar en l'exterior de grans superfícies amb instal·lació de conductes d'aire.

Els equips autònoms aire-aire DXCZ/FTBZ són conjunts formats per una unitat condensadora axial exterior, i una unitat evaporadora interior de baixa silueta, tipus fancoil d'expansió directa. Dissenyats per ser instal·lats a l'interior del local a climatitzar, es caracteritzen per oferir gran flexibilitat d'instal·lació, la solució ideal per a la climatització d'aplicacions industrials.

D'altra banda, s'han usat com a sistemes de pressurització tres UTA 2500 i una UTA 3800. Les Unitats de Tractament d'Aire (UTAs) tenen recuperadors rotatius i són d'alta eficiència energètica. La capacitat total instal·lada per a les unitats de climatització és de 59 tonrefrigeració, i per als sistemes de pressurització de 14.000 m3/h.

La companyia minera Sierra Gorda SCM va ser l'encarregada de construir la mina de coure i molibdè Sierra Gorda en el desert de Atacama, a la Regió de Antofagasta en el nord de Xile, a una altura d'1.700 metres sobre el nivell del mar. La mina va ser engegada al juny de 2014 i durant els propers 20 anys, explotarà el jaciment de coure, or i molibdè en la conca de Xile.

SINF 0564 HITECSA 181019 Noti3 SINF 0564 HITECSA 181019 Noti1  

Per a més informació, consulteu www.hitecsa.com