Dins del marc de la Jornada “La metodologia BIM i la certificació BREEAM®”

Daikin aposta per BIM, la sostenibilitat i l'eficiència

A Coruña, 2 de juliol de 2018

Avui ha tingut lloc en el Colexio Oficial d'Arquitectes de Galícia (COAG) a la Corunya, la Jornada “La metodologia BIM i la certificació BREEAM®”, organitzada per BioEconomic®, en la qual Daikin ha presentat el seu innovador projecte de climatització per a l'hotel de luxe Hotel Eurostars Grand Marina de Barcelona.

Durant l'esdeveniment s'han pogut veure les diferents aplicacions de la metodologia BIM (Building Information Modeling) integrant els estàndards de sostenibilitat BREEAM®, certificat que té com a objectiu exposar, difondre i aportar una visió global, innovadora i d'avantguarda sobre el desafiament mitjà ambiental i la seva rendibilitat en el camp de la sostenibilitat, l'economia i la cura del medi ambient. És a més, el mètode d'avaluació i certificació de la sostenibilitat en l'edificació tècnicament més avançat i capdavanter a nivell mundial amb més de 20 anys al mercat.

Hotel Eurostars Grand Marina, un projecte que destaca per la seva sostenibilitat

Durant la Jornada s'han tractat temes basats en sectors considerats clau i de summa importància per al present i el futur de l'economia:

  • Eficiència Energètica
  • Rehabilitació
  • Construcció Sostenible en Hotels i Edificis

És en relació amb aquest últim sector on Santiago González, Director Oficina Tècnica i Prescripció de DAIKIN, ha presentat les solucions de climatització que va crear la companyia en l'entorn BIM per al projecte Hotel Eurostars Grand Marina, que destaca per la seva màxima eficiència energètica i el seu gran confort. I és que gràcies al seu sistema VRV de recuperació de calor, que produeix fred i calor de manera simultània, es pot recuperar la calor extreta de les zones en fred per lliurar-ho a les zones que demanden calor. A més, la tecnologia VRT (Temperatura Variable de Refrigerant) evita corrents d'aire fred la qual cosa és primordial en un espai com un hotel, on la comoditat de l'hoste és el primer. És precisament aquest treball el que li ha proporcionat el reconeixement del Certificat BREEAM En Ús al ja emblemàtic edifici.

Per què aposta Daikin per l'ús de BIM?

BIM s'ha convertit en una eina clau per a la companyia capdavantera en l'àmbit de la climatització ja que permet a arquitectes, consultors i instal·ladors planificar instal·lacions de climatització, ventilació i aire condicionat des del començament del projecte. Això s'aconsegueix gràcies a un model 3D complet que presenta informació valuosa sobre les especificacions de l'edifici, com per exemple dimensions de l'edifici, cablejat elèctric i instal·lació de lampisteria, reduint els problemes en la construcció d'un edifici i, en conseqüència, estalviant temps i diners. De fet, Daikin posseeix actualment el major catàleg de famílies BIM del sector, a més de comptar amb el nombre més alt de BREEAM® Acredited Professionals que ofereixen el seu consell expert sobre sostenibilitat d'edificis als seus clients.

 

Per a més informació, consulteu www.daikin.es

 


 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0533_DAIKIN_180702.pdf)SINF_0533_DAIKIN_180702.pdf[ ]111 kB