Eficiència energètica i respecte al medi ambient, entre els objectius principals de Mitsubishi Electric

  • La normativa F-Gas preveu una reducció del PCA global de manera gradual per al control dels gasos amb efecte hivernacle. En 2018 s'ha reduït la quota de PCA a Europa al 63%.
  • A Espanya, el R410A encara és el refrigerant utilitzat en més del 95% de les instal·lacions a causa de l'actual Reglament de Seguretat de les Instal·lacions Frigorífiques que restringeix, entre unes altres, l'ús del refrigerant R32 per a aplicacions residencials, a causa de la seva classificació actual com a refrigerant de mitja seguretat del grup A2 (lleugerament inflamable).
  • La modificació de l'actual Reglament de Seguretat de les Instal·lacions Frigorífiques, prevista per ser aprovada pel Govern en un futur, preveu canvis en el sector de cara a la utilització i comercialització de refrigerants amb menor PCA (Potencial Escalfament Atmosfèric) i més en concret de R32 i la seva classificació.
  • Mitsubishi Electric, capdavanter en innovació i tecnologia, posa a la disposició dels seus clients, la informació completa i detallada referent al compliment d'aquesta legislació i a la utilització de R410A i R32.

 

Madrid, 25 de juny de 2018

La protecció del medi ambient mitjançant la reducció de les emissions de gasos fluorats d'efecte hivernacle és una de les constants en el sector de l'aire condicionat a Europa. 

En aquest aspecte, la normativa F-Gas preveu una reducció del PCA global de manera gradual per al control dels gasos amb efecte hivernacle, la coneguda “phase-down”. 

Aquest any hem entrat en la fase de reducció del PCA al 63%. Això ha propiciat que s'acceleri l'adopció de refrigerants amb menor PCA per part de fabricants que no tenen suficient quota com per mantenir la seva producció amb refrigerant R410A.

No obstant això, la F-Gas no prohibeix l'ús del R410A i aquest segueix sent el principal refrigerant en aquells països on encara no s'ha adaptat la normativa per facilitar l'ús de refrigerants A2L com el R32. 

En el sud d'Europa, per exemple, el R410A segueix sent el refrigerant més utilitzat aconseguint valors del 90% a Portugal, 75% a França i fins i tot del 60% a Itàlia on la regulació ja facilita l'ús del R32.

La implementació del gas refrigerant R32 en producte residencial, una vegada s'aprovi la modificació de l'actual Reglament de Seguretat de les Instal·lacions Frigorífiques, suposarà la possibilitat de reduir la quota de PCA i, d'aquesta manera, poder complir amb els requeriments de la F-Gas.

A l'actualitat, i lloc que la utilització de R32 a Espanya a nivell residencial té una sèrie de restriccions que s'han de complir per normativa (RD138/2011), Mitsubishi Electric, posa a la disposició dels seus clients la informació més completa i detallada referent a aquesta legislació i a la utilització d'equips amb Refrigerant R410A i R32 a través deAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 


 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0525_MITSUBISHI_180625.pdf)SINF_0525_MITSUBISHI_180625.pdf[ ]233 kB