• Lean permet evitar la generació del rebuig, desplaçaments innecessaris o processos sobrecarregats, mentre que Six-Sigma ajudarà a reduir la variabilitat en els processos, portant-la a un màxim de 3,4 errors per cada milió d'oportunitats que hi hagi un error.

 

Barcelona, ​​17 de maig de 2018.- Eurofred finalitzarà al llarg d'aquest any la primera fase d'implantació de la metodologia Lean Six-Sigma, l'objectiu és millorar els processos i aconseguir l'excel·lència operacional. Lean permet evitar la generació de rebuig, desplaçaments innecessaris o processos sobrecarregats, mentre que Six-Sigma ajudarà a reduir la variabilitat en els processos, portant-la a un màxim de 3,4 errors per cada milió d'oportunitats que hi hagi un error.

El procés d'adopció va començar el 2015 com una iniciativa de la direcció d'operacions que va ser recolzada pel departament de Persones. El programa es desenvolupa en triennis. En una primera fase la companyia ha format a diferents usuaris de la cadena logística per poder desenvolupar la implantació de manera més eficaç.

En el cas de la certificació Lean Six-Sigma, es contemplen diferents nivells de capacitació, inspirats en el Judo, del més novell al més expert, que s'identifiquen com a cinturó groc, verd i negre. El perfil dels capacitats no es limita a llocs de comandament i s'estén a tècnics, personal administratiu o el departament de compres. Les previsions per aquest any són comptar amb 6 cinturons negres, 4 verdes i 13 grocs; aquests diferents nivells el formaran personal dels departaments de qualitat, compres, serveis i operacions. El nombre total de persones que hi haurà rebut aquesta formació en finalitzar l'any a l'empresa ascendeix a 23. Actualment, les seus de Barcelona, ​​Sevilla i Vila-rodona ja han adoptat aquest sistema.

Segons Bernat Martin, director d'Operacions i Qualitat de Eurofred "l'excel·lència operacional no és una opció sinó un factor clau de l'èxit de qualsevol empresa. L'adopció d'aquestes dues metodologies líders i complementàries ens permetrà assolir l'excel·lència operacional en els processos industrials, la logística i la gestió aportant valor afegit a tota la cadena i millorant els nivells de distribuïdors, instal·ladors i usuaris finals ".Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0510_EUROFRED_180517.pdf)SINF_0510_EUROFRED_180517.pdf[ ]681 kB