Barcelona 20 de febrer de 2018. Siber www.siberzone.es ofereix el dijous 22 de febrer una jornada tècnica sobre ventilació eficient en edificis d'Energia Gairebé Nul·la en el Col·legi d'Arquitectes de la Rioja (COAR), en la qual abordarà la necessitat de garantir una adequada qualitat de l'aire interior com indica la normativa.

La jornada -dirigida a arquitectes i altres professionals del sector- se celebrarà a la seu del COAR (c/Barriocepo, 40. Logronyo) de 12 a 14 hores del matí. Durant la mateixa, tècnics de Siber explicaran els canvis normatius que afecten a la salubritat i l'eficiència energètica recollits en el CTE HS3.

La ventilació eficient és un requisit imprescindible en l'edificació de consum d'energia gairebé nul. La instal·lació adequada d'un sistema de ventilació mecànica controlada de doble flux -també coneguda com a recuperació de calor- assegura que la qualitat de l'aire que respiren les persones dins dels edificis és òptima per a la seva salut.

 

Contaminació interior


Precisament la prestigiosa revista Science acaba de publicar els resultats d'un estudi científic, realitzat per investigadors d'Estats Units, on adverteix sobre la contaminació de l'aire a l'interior dels edificis causada per productes com a cosmètics, detergents o pintures, que posa en risc la salut de les persones.
L'estudi demostra que la contaminació procedent de l'interior dels edificis -principalment causada pels Compostos Orgànics Volàtils (COVs)- guanya pes en el mig urbà, al contrari que la generada pels vehicles amb motor de combustió, àmbit en el qual s'estan prenent mesures correctores.

No obstant això, la recerca conclou que les persones estan exposades a concentracions encara més altes de COVs en espais interiors. Fins a 10 vegades majors que en l'exterior, afirma un dels coautores (Allen Goldstein, de la Universitat de Califòrnia en Berkeley). Recordem que és a l'interior dels edificis on passem un 90% del nostre temps, segons l'Organització Mundial de la Salut.

Els sistemes de ventilació mecànica correctament dimensionaments i instal·lats assegura que la qualitat de l'aire interior que respiren les persones dins dels edificis és òptima per a la seva salut a tot moment. El seu funcionament consisteix a extreure l'aire contaminat de l'interior alhora que filtra l'aire que entra a l'habitatge procedent de l'exterior, proporcionant un ambient net i saludable a tot moment.

 

 

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0468_SIBER_180220.pdf)SINF_0468_SIBER_180220.pdf[ ]53 kB