Madrid, 23 de gener de 2018.- Durant els mesos d'hivern, ens trobem amb els dies més freds de l'any, la qual cosa implica un major consum d'energia que es tradueix en un augment de la factura de la llum. Per això, per evitar portar-nos les mans al capdavant a final de mes i aconseguir una significativa reducció de la factura, és recomanable adoptar mesures d'eficiència destinades a un millor ús dels equips de calefacció.

La signatura de climatització, Daikin, ofereix uns consells a tenir en compte davant el fred hivernal per aconseguir importants estalvis alhora que s'assegura la temperatura desitjada a tot moment:

  1. Regular el termòstat entre 19-21ºC. L'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE)afirma que la temperatura ideal durant el dia oscil·la entre els 19ºC i els 21ºC. A la nit es recomana baixar-la entre els 15ºC i els 17ºC. Seguint aquesta pauta es pot aconseguir reduir el consum entre un 8 i un 13%. 
  2. Apostar per sistemes que migren cap a la connectivitat plena o termòstats amb programacions setmanals. Cada vegada existeixen més equips amb via App que permeten controlar la temperatura mitjançant a través de smartphones i tablets i a més, permeten detectar possibles fallades o avaries. Programar l'encès i l'apagat ens permet estalviar energia i reduir la nostra factura. Per això, si no anem a estar a casa, es recomano deixar la calefacció apagada però que la temperatura mai baixi dels 18ºC. 
  3. Revisar i netejar els filtres dels nostres equips bomba de calor. Un bon manteniment dels equips de climatització és imprescindible i ajuda a millorar el seu rendiment. Per a sistemes de bomba de calor es recomana una revisió cada sis mesos. 
  4. Aïllament de parets i finestres. Aproximadament un terç de la calor que es perd en la llar es produeix a través de parets i finestres. Posar un bon asilamiento en tota la casa pot reduir el consum de calefacció fins a un 15% i garantir el confort en la llar. 
  5. Aprofitar les hores de llum. La llum del dia també escalfa les cases. Durant l'hivern es redueixen les hores de llum, per això es recomana tenir les persianes pujades per aprofitar al màxim les hores de sol. I, per contra, a la nit es recomana tenir-les tancades per no perdre la calor aconseguida.
  6. Triar adequadament el sistema de calefacció amb la màxima eficiència energètica. L'etiquetatge d'eficiència energètica dels equips és un aspecte fonamental a tenir en compte (A+++), ja que resulta clau per reduir fins a un 30% el consum d'energia, sense oblidar l'ús de refrigerants d'última generació que ajuda a un major rendiment de les unitats. La bomba de calor, gràcies a les seves possibilitats de combinació amb altres sistemes, reuneix tots aquests avantatges i garanteix el màxim confort en la llar. 
  7. Assessorament d'un equip d'experts. Es recomana acudir als professionals que assessoren a prendre la millor decisió de compra en funció de les necessitats de cada client (localització geogràfica de l'habitatge, metres quadrats, estades a climatitzar, etc.).

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0458_DAIKIN_180123.pdf)SINF_0458_DAIKIN_180123.pdf[ ]135 kB