• Amb el seu patrocini, Eurofred, empresa tecnològica líder en el sector Horeca al mercat espanyol, vol apostar pels nous talents gastronòmics, recolzar l'excel·lència i impulsar la innovació.

Barcelona, 08 de gener de2018.- Asier Alcalde, del restaurant Laia de Hondarribia (Guipúscoa), i Daniel García, del restaurant Aboiz de Garai (Biscaia), van quedar primer i segon finalista en la tercera semifinal del VII Concurso Cuiner de l'Any, celebrada a Bilbao amb el patrocini de EUROFRED. El guanyador del certamen es triarà en la gran final, que se celebrarà a Barcelona en el marc d'Alimentària 2018, el proper mes d'abril.


Eurofred és un dels patrocinadors de la VII Edició del Concurso Cuiner de l'Any, dirigit a cuiners professionals residents a Espanya i majors de 23 anys. Amb el seu patrocini, Eurofred, empresa tecnològica líder en el sector Horeca al mercat espanyol vol “apostar pels nous talents gastronòmics, recolzar l'excel·lència i apostar per la innovació” i seguir sent el “partner global d'hostaleria per al professional, amb una oferta integral que cobreixi qualsevol necessitat, fins a en els negocis més exigents amb equips de tecnologia punta i gran eficiència.” 
En la tercera semifinal van participar vuit cuiners i els seus ajudants en un esdeveniment celebrat a l'Escola d'Hostaleria de Leioa. La proposta del guanyador d'aquesta semifinal va incloure, de primer, un canelón de roger fumat i carabiner amb fals escabetx; i un segon de cua de porc amb puré de cigrons, tòfona i verdures d'hivern. Es va completar amb unes postres a força de crema de gingebre, escuma de bergamota, lichis, préssecs i gelat de marialluïsa.

Asier ha treballat com a cap de cuina a Bèlgica (Salons Teer Leepe) i ha estat cuiner en el Celler de Ca Roca, el Fagollaga de Guipúscoa o el Mugaritz. Campió d'Espanya d'escoles de cuina en 2008, Premi Jove promesa de la cuina basca 2008, Semifinalista en el Concurs cuiner de l'Any 2010 i finalista en l'edició de 2014.
Per la seva banda, el menú que va donar la passada a la gran final a Daniel García va incloure uns raviolis de txangurro, brou curt d'escamarlans i aire de plàncton marí; un segon de tonyina vermella marinado, salsa ponzu, verdures adobades i unes postres de wasabi i lemon TT.
Daniel va començar la seva marxa laboral en el restaurant Metre Moyua de Bilbao. Ha exercit la seva labor com a cuiner en diferents establiments hotelers de la capital biscaina, cuiner en el restaurant Beliforanos de Extebarrii cap de cuina en el restaurant de l'Hotel Kurutziaga de Durango.

VII Concurso Cuiner de l'Any
Concurso Cuiner de l'Any és un prestigiós certamen gastronòmic a nivell nacional, avalat per grans xefs de la nostra cuina com Martín Berasategui (3) i dirigit a cuiners professionals de tota la geografia espanyola. Aquesta setena edició s'ha dividit en quatre grans semifinals, repartides en dos anys i celebrades en quatre àrees geogràfiques. En elles prenen part 32 cuiners dels quals només els 8 millors (dos en cada semifinal) aconseguiran la final.


També han participat en aquesta tercera semifinal David Rodríguez, Restaurant Danako(Irun, Guipúscoa); Ramón Piñeiro, Restaurant La Cuina de Ramón, (Logronyo, La Rioja); Begoña Vázquez, Restaurant Regueiro dóna Cova(Verín, Orense); Gerson Iglesias, Restaurant Ruxe Ruxe, (Vigo, Pontevedra); Borja Moncalvillo, Restaurant Amarres (Castro Urdiales, Cantàbria) i Adrián San Julián, Restaurant Yume, (Avilés, Astúries).


Els encarregats de triar als dos finalistes han estat: Jordi Cruz, Vicepresident del Concurs, Restaurant Ábac (3) de Barcelona; Óscar Calleja, Restaurant Annua (2) de Sant Vicent de la Barquera (Cantàbria); Raúl Resino, Restaurant Raúl Resino (1) de Benicarló (Castelló) i guanyador de l'última edició del certamen; Álvaro Garrido, Restaurant Mina (1) de Bilbao; Sergio Bastard, Restaurant Casona del Jueu (2 Sols Repsol i Bib Gourmand) de Santander; José Carlos Capel, crític gastronòmic i President de Madrid Fusió i Julia Pérez, periodista gastronòmica. A més, han comptat amb l'assessoria tècnica de Jaime Castelló.

Patrocinadors
Alimentària és el patrocinador fundador. Entre els patrocinadors principals es troben: Royal Bliss, Qualitat Pascual, Proquimia, Welbilt-*Convotherm, Bonduelle, Eurofred, Marcilla i Bartalent Lab. Com a preferents estan: Mahou-San Miguel, Solán de Cabres, Gas Natural, 3 Clavells, Porvasal, Linkers, Saro, Gary’s, Chefsociety, Duni i Cook. Com a patrocinador local figura l'Escola d'Hostaleria de Leioa.

Sobre Grup Caterdata
El Grup Caterdata porta més de 25 anys treballant en el sector de la restauració. És l'empresa encarregada d'organitzar els concursos Cuiner i Cambrer de l'Any a Espanya i el Koch donis Jahres, el seu equivalent, a Alemanya, Àustria i Suïssa. A més, edita la revista RRR/*CATERNEWS, compta amb l'agència de xefs CHEFSERVICES i desenvolupa treballs de consultoria des de la seva divisió SEP HORECA (consultoria estratègica i de RRHHper Horeca).

www.concursococinero.com
www.concursocamarero.com
facebook.com/ConcursoCocinero.CCA
facebook.com/ConcursoCamarero/