SINF 0411 EUROFRED 170726 Noti

Vista aèria dels magatzems de Tarragona

 

Barcelona, 26 de juliol de 2017.- Eurofred compta amb 3 magatzems a Espanya - Tarragona, Sevilla i Las Palmas de Gran Canaria -, dos a Itàlia, un a França, i altres dos al Marroc i Xile respectivament, amb becs que superen els 400 contenidors al mes en entrades i fins a 70.000 uds expedides.

La logística és un element clau en la percepció de qualitat del client i de la seva satisfacció i així ho va entendre Eurofred en 2009, engegant un projecte de renovació logística estructurat sobre 3 grans pilars: la reducció dels costos logístics respecte a la venda, la rapidesa del servei i la qualitat del lliurament, situant per sota de l'1 ‰ els paquets defectuosos o avariats.

Avui Eurofred és capdavanter en eficiència logística en el seu sector. Mou al voltant d'un milió d'unitats lliurades a client a l'any, amb un cost òptim del transport en l'activitat i minimitzant l'impacte mitjà ambiental, que s'ha reduït en un 27% en els últims 4 anys.

El punt de partida va ser una estructura logística “dels vuitanta” complexa de gestionar i amb 22 magatzems a Espanya. En 2010 es va iniciar un procés de concentració i actualment Eurofred disposa de 60.000 metres quadrats, en 3 magatzems, el principal, de 50.000 metres quadrats a Tarragona. A més, va engegar un programa de lliurament directe al distribuïdor des d'origen.

En paral·lel, Eurofred ha optimitzat els procediments de manipulació de la mercaderia en magatzem integrant als seus operadors logístics i de transport, la qual cosa li ha permès reduir en 200 km el recorregut per cada camió, baixant costos i l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

Actualment, Eurofred compta amb 3 magatzems a Espanya - Tarragona, Sevilla i Las Palmas de Gran Canaria -, dos a Itàlia, un a França, i altres dos al Marroc i Xile respectivament, amb becs que superen els 400 contenidors d'entrada i 70.000 uds expedides al mes. La logística és clau en un negoci com el de Eurofred, “el client se situa al centre d'aquesta activitat”, afirma Bernat Martín, director d'Operacions i Qualitat del Grup Eurofred.

Quadre de Comandament

La companyia disposa actualment d'un Quadre de Comandament que permet controlar i millorar els indicadors dels pilars estratègics. Actualment, el 95% de les expedicions es lliuren en termini a client en 48 hores. En breu, *Eurofred iniciarà la migració dels seus sistemes a *SAP amb l'objectiu d'optimitzar encara més el procés.

Re-Using and Sharing

En aquesta cerca de l'excel·lència, Eurofred va engegar en 2014 un innovador projecte per reduir els costos de transport i les emissions de CO2 a l'atmosfera, basat en la reutilització, amb altres empreses, dels contenidors que arriben o surten dels seus magatzems, evitant que “viatgin en buit. El centre logístic de Eurofred a Tarragona mou més de 3.000 contenidors a l'any i gràcies a aquesta iniciativa s'està compartint el 15% dels contenidors, reduint dràsticament les emissions de CO2.

Sobre Eurofred

Eurofred distribueix marques com Fujitsu, General, Daitsu, Aquatermic, ISA, Technoblock i Giorik; entre unes altres. Equipaments per a diferents sectors (climatització domèstica, comercial i industrial, calefacció i Horeca) que destaquen per la seva alta eficiència energètica en un model que contempla el canal professional i el consumidor final, als quals ofereix la màxima excel·lència en productes i serveis.

Per a més informació:

Maria José Álvarez, GPS Imatge i Comunicació Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  mòbil. 630074039

Itsaso Zunzunegui, GPS Imatge i Comunicació Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. mòbil. 633055698

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0411_EUROFRED_170726.pdf)SINF_0411_EUROFRED_170726.pdf[ ]538 kB