Les instal·lacions d'un Hospital han de dissenyar-se de manera que ofereixin el màxim confort i seguretat per a pacients, acompanyants i treballadors del mateix.Per a això *Hospitecnia ha desenvolupat aquest curs que analitza els diferents tipus d'instal·lacions existents en un edifici hospitalari o soci-sanitari: instal·lacions d'aigua freda i calenta, instal·lacions de sanejament, instal·lacions de protecció contra incendis i de seguretat, instal·lacions elèctriques i d'il·luminació, instal·lacions de comunicacions, instal·lacions gasos medicinals, etc.,

Totes elles han de complir una sèrie de requisits de disseny, funcionament i model, segons la legislació sanitària vigent.

Destinataris
El present curs està dirigit al personal de manteniment, serveis generals, directors de sistemes, gerents, etc. que desenvolupen la seva activitat en un centre sanitari. Així mateix, el curs està dirigit també al personal tècnic d'estudis d'arquitectura, enginyeries i empreses instal·ladores que exerceixen labors de projecció, construcció i manteniment d'edificis hospitalaris i soci-sanitaris.

Durada
El curs té una durada de 50 hores lectives. Durant 2 mesos l'alumne tindrà accés a la plataforma per consultar i descarregar la documentació i efectuar les avaluacions.

Titulació
Els participants del Curs, que superin els criteris d'avaluació, rebran en finalitzar el mateix, un Certificat d'Extensió Universitària del Curso “Instal·lacions en Centres Sanitaris”, expedit per l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (UB-IL3)

Campus virtual IL3
UB-IL3 posa a la disposició dels alumnes el Campus Virtual on podràs interactuar amb docents, alumnes i experts en qualsevol lloc i moment.

Des del Campus, posem a la teva disposició l'Aula Virtual, espai principal de trobada de cada curs. A més Podràs descarregar i imprimir la documentació del curs per tenir accés a qualsevol moment.

Objectius
Adquirir i assimilar els conceptes bàsics per a la correcta projecció de les diferents instal·lacions que formen els serveis i sistemes tècnics d'un edifici destinat a un ús hospitalari o soci-sanitari: instal·lacions de climatització, mecàniques, electricitat, il·luminació, comunicacions, protecció contra incendis, seguretat, i gasos medicinals.

• Descriure les característiques de les instal·lacions de sistemes d'aigua freda, emprats als Hospitals.
• Conèixer els tractaments emprats per millorar la contaminació de l'aigua.
• Diferenciar els tipus de fluids calents i sistemes que poden emprar-se en la producció i acumulació d'aigua calenta sanitària.
• Distingir els diferents tipus d'aigües residuals generades en un edifici hospitalari.
• Determinar els materials emprats per a cadascuna de les diferents instal·lacions hospitalàries.
• Establir les característiques dels elements i instal·lacions pertanyents a les xarxes de Baixa Tensió.
• Familiaritzar-se amb la reglamentació aplicable per a l'adequació d'instal·lacions contra incendis.
• Identificar els diferents tipus de lluminàries que es poden emprar en un hospital.
• Determinar les característiques dels diferents tipus de sistemes de climatització i ventilació.
• Identificar les propietats i diferències dels gasos medicinals empleats, així com els diferents tipus de subministrament dels mateixos.

Programa del curs

El curs s'estructura en 9 unitats que analitzen cadascuna un tipus d'instal·lació, les següents:

1 – Aigua freda
2 – Fluids tèrmics
3 – Aigües residuals
4 – Instal·lacions contra Incendis
5 – Instal·lació elèctrica de baixa tensió
6 – Instal·lació elèctrica il·luminació
7 – Instal·lacions elèctriques especials
8 – Condicionament tèrmic
9 – Gasos Medicinals

Preu i matrícula
El preu del curs és de 450 € + IVA. El termini de matriculació finalitza el 17/01/2018. Les places són limitades.
Pot enviar-nos el formulari de matrícula que adjuntem a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.