El passat 5 d'octubre, RBVAir 72F va tenir el plaure de participar en el 28ª Congrés Llatinoamericà d'Arquitectura i Enginyeria Hospitalària, que es va celebrar al Centre de Convencions de Posades, Argentina, sota el lema HOSPITAL SENSE FRONTERES.

SINF 0435 RBVAir 171114 Noti

El Congrés, que va anar un èxit d'assistència, va comptar amb la presència de destacats professionals del Sector, que van realitzar interessants ponències entre les quals van destacar les del reconegut Eng. Sohrab Yazdani, la Presidenta de la AADAIH Arq. Alicia Preide, la Arq. Liliana Font o el Arq. Carlos López, entre d'altres.

En aquest marc, David García, Director Comercial de RBVAIR 72F, va parlar sobre Solucions Innovadores en equips d'Aplicació Hospitalària que actualment ofereix el mercat.

“A l'hora d'abordar la projecció o construcció d'un edifici d'ús mèdic (Hospital, Clínica, Laboratori...) la gestió de l'atmosfera interior és un punt clau, per assegurar les condicions de bioseguretat per a pacients i personal.

D'una banda, igual que en qualsevol altra edificació , és necessari aconseguir la renovació de l'aire mitjançant aportació d'aire exterior. No obstant això, el tractament de temperatura i humitat del mateix requereix l'aplicació de criteris d'eficiència energètica des d'un punt de vista de costos i medi ambient.

SINF 0435 RBVAir 171114 Noti1


D'altra banda, dins de les diferents estades d'aquest edifici, les exigències de qualitat de l'aire són diferents, per la qual cosa s'hauran d'adequar a l'ús dels locals a tractar. Si a més d'aquestes variables afegim les limitacions arquitectòniques que té qualsevol edifico amb antiguitat superior als 15 anys, el disseny dels equips per a aplicació hospitalària requereixo un alt grau d'innovació.

Per aquest motiu és interessant analitzar les solucions innovadores que actualment ofereix el mercat, per solucionar els diferents casos i necessitats de climatització en edificis hospitalaris.

Així doncs les solucions que actualment es poden trobar al mercat estan basades en criteris claus com a eficiència dels compressors inverter, sistemes de filtrat absolut HEPA, gestió d'aportació d'aire exterior, ventilació amb molt baix nivell de soroll, recuperació de calor, gestió de pressió positiva per assegurar ambient 100% no contaminat, o bé pressió negativa per als casos de patologies infecto-contagioses, que al final de la cadena de valor deriven en:

  • Equips modulars per a aplicació específica en quiròfans.
  • Unitats de Tractament d'Aire (UTAS) 100% Aire Exterior d'alta eficiència per a Àrees Critiques.
  • Solucions mòbils per a instal·lacions mèdiques.
  • Equips a mesura amb alta integració arquitectònica.

Adjunts:
Descarregar aquest arxiu (SINF_0435_RBVAir_ 171114.pdf)SINF_0435_RBVAir_ 171114.pdf[ ]109 kB